Utstyrsregistrering

Grunnet tekniske begrensninger er det for tiden ikke mulig å registrere utstyr som kajakker og andre farkoster for myke trafikanter. Dette vil komme på plass igjen over sommeren. Det vil bli lagt inn oppdatert informasjon her, når det er mulig igjen.

Hvert år iverksettes mange redningsaksjoner fordi det blir funnet tomme kajakker eller andre fartøy uten noen form for merking. Merking av fartøy gjør at det er større sannsynlighet for at fartøyet kommer tilbake til rettmessig eier og at det unngås unødvendige redningsaksjoner.

Redningsselskapet lanserer nå RS Aktiv Utstyrsregistrering som er underlagt Småbåtregisteret – for padlere, kitere, surfere og andre myke trafikanter på sjøen. Merket kan du feste på for eksempel kajakken, SUP-brettet, surfebrettet eller seilbrettet ditt. Det er laget i refleksmateriale og måler kun 3 x 5 cm. 

Hvis noen finner utstyret ditt med dette merket på, kan vi raskt avklare hvem som er eier og om det skal iverksettes en redningsaksjon eller ikke. Du kan også søke opp hvem som eier fartøyet på sbr.rs.no

En annen fordel ved RS Aktiv Utstyrsregistrering er at mistet utstyr kan returneres til eier.